Aelse Dag op zaterdag 18 mei 2024!

De Aelse Dag wordt gehouden op de zaterdag voor Pinksteren. Het terrein bij de Romboutstoren wordt dan  omgetoverd tot een sfeervol dorpsplein en is het kloppend hart van de Aelse Dag in Andel.

Jaarmarkt

Op het plein bij de Romboutstoren kun je van 10.00 uur tot 16.00 uur op je gemak snuffelen tussen tweedehands goederen en oude nog bruikbare ‘rommel’. Naast de leuke koopjes op de rommelmarkt met kofferbakverkoop is er natuurlijk ook de gezellige warenmarkt.

In de marktkramen aan de Hoofdgraaf, Burg vd Schansstraat en Julianastraat, proberen vanaf 10.00 uur – tegen een decor van prachtige leilinden – verschillende marktkooplieden weer producten aan de man brengen. Op de markt staan ook informatiestands en gezellige kramen van goede doelen en verenigingen.

Bij de Romboutstoren

Op het terrein bij de Romboutstoren is een demonstratie door MBC Replica uit Werkendam.

MBC Replica is een modelbouwclub uit gemeente Altena met de wortels in Werkendam, officieel opgericht op 6 november 1978. De club houdt zich bezig met alle vormen van RC (Radio Control) met uitzondering van alles wat vliegt.

Ze doen grootse zaken met kleine dingen en bouwen en besturen vaar- en voertuigen met beide benen op de grond.

Terras

Het terrein bij de karakteristieke 14e Eeuwes Romboutstoren met bakstenen torenspits is het kloppend hart van deze dag. De gehele dag is het gezellige, sfeervolle terras bij de Romboutstoren geopend. Hier kunt u genieten van een vers bakje koffie of thee, een tapje en een frisje. Er zijn ook weer heerlijke tosti`s, smoothies en vers fruit. En natuurlijk een broodje met een lekkere hamburger of worst van de BBQ.

In een speciale kinderhoek worden gedurende de Aelse Dag verschillende activiteiten georganiseerd. Er wordt nog hard aan een leuk programma gewerkt, maar dat gaat goed komen. In de volgende Aktu Ael meer.

Volg ons ook op Facebook en de website.

De Aelse Dag is een mooi moment om gezellig met familie en vrienden neer te strijken en bij te kletsen.

Tot zaterdag 18 mei op de Aelse Dag!