Categorieën

De Aelse Dag

De Aelse Dag wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag voor Pinksteren in Andel. Het terrein rond de Romboutstoren is het kloppende hart van deze dag. Hier worden diverse shows gegeven en voertuigen tentoon gesteld. Elk jaar wordt er iets anders georganiseerd.

Gezellig dorpsplein Een ander deel van dit terrein wordt omgetoverd tot een gezellig dorpsplein. Ieder jaar verschijnt er een terras met zitjes. Hier kunt u ’s-middags en ’s-avonds genieten van live muziek van diverse koren en bandjes. Dit is niet de enige reden waarvoor u naar de Aelse Dag komt.

Jaarmarkt De jaarmarkt is een vast onderdeel van de Aelse Dag. De straten nabij de Romboutstoren worden gevuld met zo’n 125  marktkramen. Het is dan ook gezellig druk en tegen een decor van de prachtige leilinden proberen de marktkooplui hun verschillende producten, al dan niet met veel lawaai, aan de man te brengen.

Straattheater Tijdens de markt zal een orkestje uw muzikale oor strelen. Let ook goed op! U kunt zomaar verrast worden door straattheater.

Rommelmarkt Naast onze eigen “Rommelkraam” is er tot het middaguur ook een rommelmarkt. Om een extra zakcentje te verdienen verkopen kinderen uit Andel hier hun overtollige speelgoed.

Kunstmarkt Wat u zeker niet mag missen is onze kunstmarkt. Demonstraties en workshop van kunstenaars uit Andel, maar ook daarbuiten, laten u op de Aelse Dag kennis maken met verschillende vormen van kunst. Beslist de moeite waard om een bezoek te brengen aan onze gezellige met live muziek gevulde kunstmarkt op het “Jos d’n Bakkerplein”.

Voor de kinderen Op de Aelse Dag worden de kleinere kinderen beslist niet vergeten. Zij kunnen zich vermaken in de draaimolen en op het springkussen. Door zich te laten schminken kunnen zij er op de markt ook nog eens heel gaaf uitzien. Misschien is er ook een clown die de mooiste vormen maakt van ballonnen. Allemaal gratis.

Tijden De Aelse Dag begint om 10 uur. De jaarmarkt, de kunstmarkt, straattheater en kinderattracties stoppen om 5 uur. Uiteraard bent u dan nog van harte welkom bij de Romboutstoren. Hier kunt u nog lang genieten van live muziek. Ook wordt hier goed voor de inwendige mens gezorgd. In de bar kunt u koffie, thee, limonade en andere dranken kopen. Voor de lekkere trek loopt u even naar onze BBQ. Dit gaat door tot in de late uurtjes.

Omdat wij u als bezoeker een totaalprogramma willen bieden vragen wij van u een kleine bijdrage. Eén euro entree per volwassen bezoeker.

 

Tot ziens op de “Aelse Dag”