Categorieën

Optredens

Kliko-disco-show
Bij de muziektent zijn er vanaf 15.00 uur diverse optredens. De basis vormt de ‘kliko-disco-show’ met  Ad den Haan en Hans Miesen. Niet zo maar wat muziek draaien maar een spetterende show dat is hun motto en dat maken ze ook waar! Tot middernacht genieten van hun grappen en grollen.

“Alacarte”
Natuurlijk mag de muziek niet ontbreken. Nog bekend van vorig jaar zal de dixielandband “Alacarte” swingend over de markt gaan.  Aanstekelijke muziek waarbij u niet stil kúnt blijven staan. 

Hofkapel Nooit Gedagt
Het blaasorkest Hofkapel Nooit Gedagt werd in 1974 als onafhankelijke vereniging opgericht. Sinds de start was het orkest altijd als vaste Hofkapel verbonden aan de Woudrichemse carnavalsvereniging. De naam van het orkest is ontleend aan de oorspronkelijk  in 1662 gebouwde Woudrichemse achtkante korenmolen “Nooit Gedagt”. Door oorlogshandelingen werd het origineel in 1945 vernield. Een replica werd op 31 mei 1996 op feestelijke wijze opnieuw gebruik genomen. Afhankelijk van het karakter van het optreden wordt een passend tenue uitgekozen. Daarbij is uniformiteit een belangrijk uitgangspunt. Een van de karakteristieke onderdelen is sinds de start van het orkest de blauwe baret met rode pluim. Buiten de carnavalsactiviteiten, wordt overal opgetreden waar dat door organisatoren passend wordt geacht.

Waardenburgsvisserskoor
Het Waardenburgsvisserskoor bestaat sinds 15 januari 2005. Na een forse aanloopperiode is  het koor een vereniging geworden en bestaat inmiddels uit veertig mannen en één vrouw, de accordeoniste. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandse Zeemansliederen.
De kracht van het koor schuilt vooral in het enthousiasme van de leden. Dit werkt natuurlijk aanstekelijk op het publiek.

De Maasmaten
De Maasmaten uit Rijswijk; hoe is het zo gekomen? Tijdens een gezellig feestje kwamen enkelen onder de gasten op het idee om als mannen onder elkaar een koor op te richten. Géén visserskoor, maar wel met een populair repertoire en vooral Nederlandstalige meezingers. Inmiddels zijn er zo’n 35 ‘maten’, van alle leeftijden en afkomstig uit het Land van Altena. Mannen die het leuk vinden om samen met u te zingen en samen een feestje te bouwen.